Pasta z batatów

Co prawda wpis o „Lepiej późno niż później” dotyczy Nowego Jorku i Long Island a bataty pochodzą z południa Stanów, żeby nie powiedzieć z regionów Ameryki Środkowej ale ponieważ są bardzo zdrowie a pasta z nich pyszna i łatwa w przygotowaniu, postanowiłam podzielić się z Wami przepisem.

Oto on: bataty i jabłka kroimy w ćwiartki (na jednego batata wzięłam jedno jabłko, np.Szarą Renetę) i wykładamy na blachę lub do żaroodpornego naczynia. Dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek, rozmaryn, odrobinę kurkumy i oczywiście sól i pieprz. Pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. Studzimy i miksujemy. Podajemy z ciemnym chlebem – np.: razowym lub orkiszowym. Zdrowe i pyszne.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s